Translate

vineri, 7 iunie 2013

Cate companii de stat utilizeaza F360?

F360 este prescurtarea de la Feedback 360 de grade si este un instrument de evaluare a performantei angajatilor.
Acest instrument furnizeaza "perceptia" privind performata globala a angajatului privita din perspectiva subordonatilor directi, colegilor de pe acelasi nivel ierarhic, clientilor interni, salariatului insusi si a managerului. F360 se utilizeaza pentru a defini planul de dezvoltare al angajatului evaluat.

Unul dintre avantajele principale ale lui F360 comparativ cu cu alte metode de evaluare ( ex; evaluarea simpla) este perspectiva mai clara a salariatului asupra modului in care este "perceput" de cei ce ii ofera feedback si poate accepta mai usor rezultatul evaluarii ( daca mai multi oameni iti spun ca esti beat, este normal sa te duci sa te culci).Practic are loc o suprapunere a imaginii noastre despre noi ( credinta noastra) cu ceea a perceptiei imaginii altora despre noi.
Ca dezavantaj al lui F360, poate fi feedback-ul nesincer al grupului tinta  sau schimarea comportamentului angajatului evaluat fata de cei care i-au oferit un feedback negativ.Este necesar ca feedback-ul sa fie anonim. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu