Translate

luni, 17 iunie 2013

CE VRĂJI A MAI FĂCUT CRIN ?

           Comisia pentru revizuirea Constitutiei, condusă de Crin Antonescu în cele 7 zile de lucru a reuşit să adopte mai multe prevederi controversate, inutile sau ilogice.

Iată una dintre ele: 

            Cetăţenii si nu doar preşedintele, ca până acum, pot iniţia referendumuri pentru probleme de interes naţional. Pentru aceasta, comisia a hotărât:
1.  numărul minim necesar de semnături pentru organizarea referendumului să fie de 250.000. 
2.  semnăturile să provină din cel puţin jumătate din numărul judeţelor plus municipiul Bucureşti, iar din fiecare judeţ să fi semnat cel puţin 20.000 de persoane.

 Rezolvare problemă:
        21 de judete minim x 20000 de semnături pe judet = 420.000 de semnături.
        
        Cred că cei din comisie nu stau bine nici cu logica si nici cu aritmetica.

Dacă se strâng între 250.000-419.999 semnături referendumul nu pote fi organizat cu toate că prima conditie este îndeplinită.
        Dacă această etapă este depăşită, populaţia s-ar putea lovi de o altă barieră: chiar dacă se strâng semnăturile necesare, iniţierea unui referendum nu poate fi făcută decât cu aprobarea Parlamentului.
        Cred că astel de prevederi sunt puse tocmai pentru a fi interpretabile.  
        Noua Constituţie nu mai permite poporului să iniţieze referendum de modificare a Constituţiei, ci doar alte referendumuri de interes naţional.

         După 23 de ani, stema ţării va fi reintrodusă pe drapelul naţional.

         În loc ca, Constitutia să fie pentru toti cetătenii ei, am senzatia că acesti politruci care conduc România o fac doar pentru ei.
      

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu