Translate

luni, 10 iunie 2013

Ce gătim astăzi???


Mod de preparare:

Se taie în bucati mici carnea de pui ( curcan) si se pune sa fiarba în apa cu sare. Dupa ce da în clocot se curata spuma.
Ceapa se lasa intreaga ( la final se scoate si se arunca) iar zarzavatul se taie cubulete.
Dupa ce s-a spumuit punem tot zarzavatul , apa in completare daca mai este cazul, piper, sare si lasam sa fiarba bine legumele si carnea.
Cand sunt aproape fierte, punem orezul (spalat si ales) si conopida.Se pun 2 polonice de ciorba sa se raceasca putin.

Intr-un vas se freaca galbenusurile cu smântâna, se adauga zeama de lamaie, peste care se toarna treptat ciorba racita.Scoatem ceapa din ciorba si adaugam aceasta compozitie ( galbenus, smântânã, zeama de lamâie ) la foc foarte mic, amestcand continuu sa nu se taie. Se presara mararul tocat.Se da în doua clocote.

Poate fi servita cu ardei iute.

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu