Mod de preparare:
Se taie în bucati mici carnea
de pui ( curcan) si se pune sa fiarba în apa cu sare. Dupa ce da în
clocot se curata spuma.
Ceapa se lasa intreaga ( la final se scoate si se arunca) iar zarzavatul se taie cubulete.
Dupa ce s-a spumuit punem tot zarzavatul , apa in completare daca mai este cazul, piper, sare si lasam sa fiarba bine legumele si carnea.
Ceapa se lasa intreaga ( la final se scoate si se arunca) iar zarzavatul se taie cubulete.
Dupa ce s-a spumuit punem tot zarzavatul , apa in completare daca mai este cazul, piper, sare si lasam sa fiarba bine legumele si carnea.
Cand sunt aproape fierte, punem
orezul (spalat si ales) si conopida.Se pun 2 polonice de ciorba sa se raceasca
putin.
Intr-un vas se freaca galbenusurile
cu smântâna, se adauga zeama de lamaie, peste care se toarna treptat ciorba
racita.Scoatem ceapa din ciorba si adaugam aceasta compozitie ( galbenus,
smântânã, zeama de lamâie ) la foc foarte mic, amestcand continuu sa nu se
taie. Se presara mararul tocat.Se da în doua clocote.
Poate fi servita cu ardei iute.
Poate fi servita cu ardei iute.
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu