Translate

marți, 11 iunie 2013

Cum alegem ochelarii de soare ?

                   Pentru a nu vă alege cu afectiuni oculare, oftalmologii vă recomanda să fiti atenti la marcajele inscriptionate pe rame.De regulă un pret mai mare înseamnă ochelari de calitate calitate.

                   Cum sunt inscriptionati ochelarii de soare de calitate?

1. Ochelarii de soare de calitate au marcajele speciale pe braţele ramelor.Trebuie să găsim simbolul CE (marcaj european - ochelar de calitate), UV 400 sau polarizat.Dacă rama este mai subtire si nu se poate aplica marcajul CE, acesta trebuie sa se găsească sub formă de sticker pe lentilă.

         
2. Alt marcaj este filtrul de protecţie.Este notat cu simbolurile UV sau CAT (prescurtarea de la categorie - 0, 1, 2, 3 sau 4). O lentilă cu cât este mai colorată, cu atât oferă o protecţie mai ridicată. Specialiştii nu vă recomandă să conduceţi cu ochelari care au filtrul 4.

3. O altă inscripţie care se află pe braţul ochelarilor sau pe rama acestora, sub formă de sticker vă spune dacă ochelarii sunt sau nu polarizaţi.Lentilele polarizate reduc strălucirea şi sporesc vizibilitatea. Putem verifica foarte simplu dacă ochelarii sunt polarizati, privind la display-ul telefonului mobil, rotim imaginea la 90 de grade, iar imaginea ar trebui să se întunece.

               În afară de aceste semne de pe ramele ochelarilor este bine să ţinem cont si de culoarea lentilelor. 
Filtrele galben şi portocaliu - sunt recomandate şoferilor, deoarece îmbunătatesc contrastele cromatice.
Filtrul gri - este odihnitor şi nu alterează percepţia culorilor.
Filtrul maro - recomandat miopilor.
Filtrele albastru şi verde - sunt recomandate pentru persoanele cu hipermetropie.

             Vară aceasta se poartă în continuare ochelarii tip aviator, cei cu rame colorate în stil retro şi ramele cu printuri leopard.
             Calitatea ochelarilor este dată de lentilă si nu de rame.Moda trece, vederea trebuie să rămână.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu