Translate

joi, 13 iunie 2013

ROMÂNIA, DEMOCRAŢIE LA FĂRĂ FRECVENŢĂ

              Acum 2 zile zile presedintele Băsescu a anuntat un nou referendum pentru un Parlament unicameral cu 300 de deputati.În 2009 s-a organizat un referendum cu aceeasi tema (  Parlament unicameral cu 300 de deputati ) care a fost validat ( 77,78% - unicameral, 88,84 maximum 300 parlamentari). Presedintele Băsecu practic si-a invalidat rezultatul din 2009 prin acest nou demers.Dacă avem un referendum validat ce rost are încă unul? De unde stim noi că referendumul acesta, daca este validat, v-a fi pus în aplicare?După stiinta mea de muritor, orice referendum se pune în aplicare, pentru că reprezintă vointa suverană a poporului, lucru garantat si de Constitutie. Dar ce mai reprezintă Constitutia pentru guvernanti?Ce mai reprezintă poporul pentru cei care conduc România astazi?
              Politrucii (de ieri si de astazi ) care conduc tara, aplică legea cum le dictează interesul.Ei sunt cetăteni de primă mână, iar noi astia care mumcim, platim taxe, impozite si nu furam, de mâna a doua.Ce se întâmpla dacă referendumul pentru demiterea lui Basescu era validat si nu era pus în aplicare? Să vezi plagiatorul si somnorilă cum spuneau ca referendumul reprezintă vointa poporului si trebuie pus în aplicare.Dacă tot nu avem banii ( asa cum spun guvernantii ) de ce să nu folosim banii pentru organizarea referendumului pentru a face un spital nou ( nu cred ca s-a construit după revolutie măcar unul ), pentru educatie, crearea de noi locuri de muncă sau investitii în infrastructură.
              Ce pretentie sa mai avem la cetăteanul de rând să respecte legea dacă cei care sunt pusi să o apere îsi bat joc de ea.
              Cred că după umila mea părere cele doua sisteme, democratia si comunismul care guvernează lumea si-au arătat limitele si-ar trebui creat un nou sistem pentru oameni, nu pentru politicieni.
           
           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu